Inauguració i degustació de l’exposició col·lectiva de vaixelles ‘Parant taula’ al Terracotta Museu

Inauguració i degustació de l’exposició col·lectiva de vaixelles ‘Parant taula’ al Terracotta Museu
Inauguració i degustació de l’exposició col·lectiva de vaixelles ‘Parant taula’ al Terracotta Museu
Inauguració i degustació de l’exposició col·lectiva de vaixelles ‘Parant taula’ al Terracotta Museu
Inauguració i degustació de l’exposició col·lectiva de vaixelles ‘Parant taula’ al Terracotta Museu

24/10/2019

Des del dia 11 d’octubre la Sala d’Exposicions Temporals del Terracotta Museu acull l’edició 2019 del ‘Parant Taula’, l’exposició col·lectiva de vaixelles de Ceràmica de la Bisbal que cerca promoure i intensificar els esforços per a donar a conèixer la qualitat de la ceràmica fabricada a casa nostra. Aquesta mostra, que ja es troba oberta al públic, tindrà la seva inauguració oficial aquest proper divendres 25 d’octubre: a les 19 h. L’acte serà a la sala d’exposicions temporals del Terracotta Museu, on també es podran degustar tastets de tots els plats creats pels restaurants participants. 

Es reuniran en un únic espai dues de les tradicions més emblemàtiques de l’Empordanet: una gastronomia nostrada i de qualitat creada amb els excel·lents productes del territori; i un ofici tradicional i emblemàtic com el del ceramista, en constant renovació. Fruit d’aquesta col·laboració, la inauguració de la mostra d'aquest divendres consistirà en un acte doble: presentar la vintena de vaixelles realitzades pels ceramistes locals i, a la vegada, mostrar les divereses propostes culinàries elaborades per xefs locals inspirades en aquestes noves vaixelles. 

El resultat serà una proposta sense precedents: 20 vaixelles de 20 ceramistes diferents, per a 20 cuiners/es amb 20 propostes culinàries, cadascuna pensada i adaptada al seu recipient. Continent i contingut, plegats, formant un tot indestriable tot cercant l’excel·lència. Les persones assistents a l’acte també tindran l’oportunitat de tastar aquestes propostes gastronòmiques en el claustre d’entrada del museu, mentre gaudeixen d'una actuació musical a càrrec del grup bisbalenc FoGem. Es prepararan un total de 400 racions: el preu de cadascuna serà de 3 euros i inclourà el menjar, la beguda i un plat de ceràmica elaborat expressament per aquesta degustació. Aquests plats reprodueixen les diverses vaixelles exposades i el públic se’l podrà endur de record.

I per tal de donar més  protagonisme a la marca ‘Ceràmica de la Bisbal’, l’exposició restarà oberta al públic durant tres mesos: fins el 26 de gener.  A banda de la mostra, també cal destacar la creació d’una publicació que mostrarà totes les vaixelles de l’exposició i els plats creats expressament per l’ocasió. La publicació formarà part de la col·lecció ‘Catàlegs del Terracotta Museu’ i es presentarà a finals d’any.

Binomi gastronomia - ceràmica
La mostra ‘Parant taula’ va néixer de la mà de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà amb l’objectiu de promocionar la ceràmica bisbalenca però enguany s’ha fet un pas endavant i s’ha volgut enfortir el vincle amb el món de la restauració. En aquest sentit, la incorporació de La Cuina de l’Empordanet al projecte permet donar a conèixer la qualitat de la cuina i dels productes del territori, i al mateix temps, també servirà per mostrar un ofici tradicional i emblemàtic com el de ceramista.

A banda de la mostra, també cal destacar la creació d’una publicació que mostrarà totes les vaixelles de l’exposició i els plats creats expressament per l’ocasió. La publicació formarà part de la col·lecció ‘Catàlegs del Terracotta Museu’ i es presentarà a finals d’any. 


Les parelles de tallers de ceràmica i restaurants d’aquesta edició  

  1. Annick Galimont (La Bisbal) & Mas dels Arcs (Palamós)
  2. ArtLisette (Esclanyà, Begur) & Aquamare (Platja de Pals, Pals)
  3. Bussoga (Sant Jordi Desvalls) & El Roser 2 (L’Escala)
  4. Ceràmica Artesanal LB (Corçà) & Terrassa Terramar (Llafranc)
  5. Ceràmica Planas Marquès (Corçà) & Sa Cova (Platja d’Aro)
  6. Ceràmica La Ponderosa (Corçà) & Aradi (Platja d’Aro)
  7. Martin Ley (Peratallada) & La Blanca (Llafranc)
  8. Ceràmica Yuma (La Bisbal) & Aigua Blava (Fornells, Begur)
  9. Ceràmiques Aparicio (Vulpellac) & La Plaça (Madremanya)
  10. Ceràmica Lluís Puigdemont (La Bisbal) & Godard (S’Agaró)
  11. Ceràmica Pantaleu (Palau-Sator) & La Calèndula (Regencós)
  12. Estudi Ceràmic ba_Ro (Vulpellac) & Vicus (Pals)
  13. Estudi Raventós (Vulpellac) & Es Portal (Pals)
  14. Ferran Gallo (La Bisbal) & 1751 (Torrent)
  15. Ceràmica Art. La Mufla (La Bisbal) & Bo.TiC (Corçà)
  16. LUR Ceràmica (La Bisbal) & Sa Punta (Platja de Pals, Begur)
  17. Marta M. Hortet (Canapost) & La Xicra (Palafrugell)
  18. Rulduà Ceràmica (La Bisbal) & Els Tinars (Llagostera)
  19. Sampere (La Bisbal) & Casamar (Llafranc)
  20. Vilà Clara Ceramistes (La Bisbal) & Aurum (Platja d’Aro)

Origen del projecte ‘Parant taula’
Una de les activitats celebrades durant el ‘Tastaolletes’ de l’any 2014 va ser l’exposició col·lectiva de vaixelles de la marca de qualitat ‘Ceràmica de la Bisbal’. Amb el pas dels anys, i gràcies a la sintonia entre l’Ajuntament i l’Associació de Ceramistes de la Bisbal, aquella exposició es va convertir en un dels grans atractius de la mostra. Quatre anys més tard, el Terracotta Museu es va sumar a la iniciativa i va ser aleshores quan es va anomenar ‘Parant taula’. El fet que la mostra es pogués veure al Terracotta Museu va suposar un punt d’inflexió, ja que es va produir un augment del nombre de participants -tots ells productors de ceràmica adherits a la marca ‘Ceràmica de la Bisbal’ o a l’Associació de Ceramistes de la Bisbal-, de públic (més de 1.300 persones) i també dels dies d’obertura.
 

Promoció  de la cuina empordanesa
La Cuina de l’Empordanet és un col·lectiu gastronòmic que aplega 20 professionals de la cuina i de la restauració, i que fa molts anys que treballa en la difusió de la cuina del Baix Empordà i dels productes de proximitat i de temporada. L’any 1995 quan el grup de restauradors, que des del 1983 organitzava les mostres gastronòmiques de La Cuina de l’Empordanet, va decidir convertir-se en una associació sense ànim de lucre, per treballar des d’aleshores en la millora i la difusió de la cuina d’aquest petit rodal, cada dia i a tota hora, individual i col·lectivament. 

Notícies

‘Veus per la llibertat’ culmina els sopars reivindicatius amb un acte favor de les persones represaliades

11/11/2019

L’acte Veus per la Llibertat tindrà lloc el proper dissabte 16 de novembre, a partir de les 18 h, al Teatre Mundial de la Bisbal d’Empordà. A...

Més d’una quarantena d’artistes participen a l’exposició solidària i multidisciplinar ‘ArtGat’

08/11/2019

Aquest divendres 8 de novembre, a les 20.30 h, s’inaugura una exposició d'art felí multidisciplinar organitzada l’entitat BisbalGat. La mostra...

Balanç satisfactori de les propostes sardanistes d’enguany a la Bisbal d’Empordà

07/11/2019

«Estem molt satisfets de la resposta que ha donat el públic als actes sardanistes que hem organitzat aquest 2019», ha declarat el president de...

Celebració de la Castanyada al barri del Convent

06/11/2019

El proper diumenge 10 de novembre, a partir de les 11 h serà quan la Castanyada arribarà al barri del Convent: als pisos de la Talaia....

El Terracotta Museu de la Bisbal ingressa a l’Acadèmia Internacional de la Ceràmica

05/11/2019

El Terracotta Museu ja ha ingressat a l’Acadèmia Internacional de la Ceràmica (AIC), desprès d’haver superat exitosament el procés de...

Reunió valorativa de la Xarxa Territorial de Museus amb representació del Terracotta Museu

05/11/2019

El conjunt de representants de la Xarxa Territorial de Museus es van reunir la setmana passada (dimecres 30 d’octubre) al monestir de Sant Pere de...

Oberta la convocatòria per al III Premi Empordà de Novel·la

04/11/2019

Tal com ja es va publicar al Butlletí Oficial de la Província de Girona, ja s’ha obert la convocatòria per a la concessió d’un premi...

Doble audició de sardanes al Pavelló Firal per celebrar la Castanyada

30/10/2019

Com ja va essent tradició, aquest divendres vinent, dia de Tots Sants, la Bisbal celebrarà la Castanyada amb una doble audició de sardanes. Un...

Imatges de la inauguració i degustació de l’exposició col·lectiva de vaixelles ‘Parant taula’ al Terracotta Museu

28/10/2019

Des del dia 11 d’octubre la sala d’exposicions temporals del Terracotta Museu acull l’edició 2019 del ‘Parant Taula’, l’exposició...

Oberta la convocatòria del Premi Indilletres per a editorials de l’any 2020

21/10/2019

Arrenquen els preparatius per a la tercera edició de la fira de llibres Indilletres de la Bisbal, que tornarà a celebrar-se durant el primer cap de...

Tot a punt per la XLI Marxa de l'Arboç de la Bisbal

17/10/2019

Un any més, la Colla de Marxaires ja ho té tot a punt per la XLI Marxa de l'Arboç de la Bisbal. La concentració dels participants serà aquest...

Acció de protesta del Terracotta Museu contra la sentència del Tribunal Suprem

17/10/2019

L’equip del Terracotta Museu de la Bisbal d'Empordà s’ha adherit a l’acció de protesta que estan duent a terme diversos museus del...

Diumenge se celebra l’Aplec del Remei de Castell d’Empordà

11/10/2019

 Aquest diumenge tindrà lloc el tradicional Aplec del Remei de Castell d’Empordà de la Bisbal. La celebració arrencarà a les 11 h amb una...

‘Continents’ de Xavier Masero fa el tret de sortida del nou cicle d’exposicions a La Peixera del Terracotta Museu

10/10/2019

El proper divendres 11 d’octubre s’inaugura el nou cicle d'exposicions de La Peixera, un espai del Terracotta Museu dedicat a la promoció de la...

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR