Robots: les històries d’amor del futur

Docs Barcelona del mes

Finalitzat
2020
Divendres 27 de novembre | 20:00 h

Ho organitza: Àrea de Cultura

Els robots i la intel·ligència artificial no són un tema nou, i tant els directors de ficció com els de documentals intenten reflexionar-hi des de diferents perspectives sobretot des de que la tecnologia s'ha desenvolupat tan ràpid que només podem adaptar-nos a ella.
Isa Willinger visita laboratoris i veïnats futuristes i mostra diversos robots diferents: alguns en desenvolupament, altres donant els seus primers passos i altres esperant per ser "adoptats". Són robots creats per cobrir diferents necessitats: des d'una "núvia", com és el cas d'un home solitari, el petit exemplar blanc que arriba de la mà d'una família japonesa per fer companyia a la matriarca quan tots se’n vagin.

Willinger gaudeix documentant els estranys intents de comunicació entre els robots i els seus amos. Aquests moments diuen més de les persones que els han adoptat (o de la nostra solitud en general) que qualsevol avenç tecnològic. Pot ser interessant, però també fa bastanta por, veure un robot preguntar si els humans poden somiar, alguna cosa que recorda a la famosa novel·la de Philip K Dick i prova que, com demostra la pel·lícula, vivim en un món estrany que s'està tornant encara més estrany. "L'existència d'intel·ligència artificial que rivalitza amb la intel·ligència humana arriba a límits ètics difícils", comenta un d'ells al seu amo. "Gràcies per compartir-ho", li responen; i pel que fa a la seva investigació, Willinger sembla adonar-se que encara no hi ha resposta. (cineuropa.org?

Divendres
27
nov
Finalitzat