Les dones a les fàbriques bisbalenques

8 de març - Dia Internacional de la Dona Treballadora

Finalitzat
08.03.20 | 11:00 h

Ho organitza: Grup de Dones de la Bisbal

Aquest any, el Grup de Dones de la Bisbal vol fer un reconeixement a totes les dones que van treballar a les indústries bisbalenques i que van fer compatible, a vegades amb molt esforç, l’activitat laboral i les feines de casa que havien d’assumir.
Indústries del sector tèxtil, del suro, de la ceràmica i de la fabricació de galetes que comptaven, entre els seus assalariats, un nombre important de treballadores.
A les 11 del matí, projectarem al Mundial un documental amb els testimonis d’algunes d’aquestes dones que expliquen el record del seu pas per la fàbrica.
Tot seguit, de la mà de la Sandra Bisbe, farem un recorregut pels llocs on van estar ubicades algunes d’aquestes fàbriques, per recordar, amb una placa commemorativa, el treball que hi van fer moltes dones.
- A les 12.00 h: Fàbrica de punt de can Serrats i Indústria surera de can Mercader, al mateix Passeig.
- Tot seguit, fàbrica de galetes Forn Montserrat, a la plaça Francesc Macià.
- Continuarem cap a Confeccions Albert (can Callol), a les Voltes.
- Seguirem fins al Museu Terracotta, referent i record del que van ser les fàbriques de la indústria ceràmica: can Coromina, La Catalana, Terracotta, can Sabater...
Per últim, des del Grup de Dones us proposem acabar al carrer Proudhon Carbó, on la Carmen Suñén passava consulta, per recordar la seva dedicació al treball de metgessa homeòpata i la seva implicació en la
lluita feminista.
Us esperem en aquesta petita passejada-homenatge, que creiem que omple de significat el Dia Internacional de la Dona Treballadora.

A les 5 de la tarda, al pàrquing del camp de futbol vell, sortirà un autobús per anar a la manifestació feminista de Girona. Preu aproximat: 6 euros. Inscripcions a ca la Pilar Dumingo.

Activitats relacionades

Diumenge Amazigh
Finalitzat
Actual
Diumenge Amazigh
Dinar popular, concert, xocolatada i tallers
29.03.20 | 12:00 h
Altres
Cafè amb vers
Actual
Cafè amb vers
Vídeo
Del 21.03.20 al 16.04.20
Altres Xerrades i conferències
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR