Push de Fredrik Gertten

Docs Barcelona del mes

Finalitzat
DURADA:  92'
Divendres 25 d'octubre | 20:00 h

Gratuït

Ho organitza: Àrea de Cultura

Els preus de l’habitatge s’estan disparant a les ciutats de tot el món. En canvi, els ingressos dels seus habitants, no. L’habitatge és un dret fonamental recollit a la Declaració Universal dels Drets Humans, una condició sine qua non per a una vida segura i saludable, però a les ciutats de tot el món tenir un lloc on viure és cada cop més difícil. Qui en són els responsables? Quins són els factors que fan de l’accés a l’habitatge un dels problemes més urgents a escala mundial?

A través de Laila Farha, relatora especial en habitatge de l’ONU, la pel·lícula ens mostra com la gentrificació s’ha convertit en un fenomen global: Toronto, Berlin, Estocolm, Seül, Londres o Barcelona, son alguns dels exemples que mostren l’abast i la magnitud del problema de la crisi de l’habitatge. Les converses amb personalitats de l’àmbit polític com Ada Colau, la reputada sociòloga Saskia Sassen, l’economista Joseph Stiglitz o el periodista italià autor de Gomorra Roberto Saviano, donen una visió global sobre com s’ha arribat a aquesta situació i quines opcions tenen els governs locals per revertir-la o pal·liar-la.

Però com es pot qüestionar un dels sectors més opacs del món? El sector immobiliari representa un mercat molt atractiu per a la inversió de capitals que tracten els edificis com a actius financers per extreure’n tot el profit possible. “Hi ha una gran diferència entre l’habitatge com a mercaderia i l’or com a mercaderia. L’or no és un dret fonamental, l’habitatge sí”, afirma Farha que creu que, si realment volem fer un canvi per assegurar que tot tipus de persones tinguin lloc en una mateixa ciutat, hem de ser capaços de responsabilitzar algú del que està succeint.

Push revela els secrets més foscos de l’entramat mundial de l’especulació immobiliària i urbanística, i com les ciutats són cada cop més inaccessibles per viure-hi en un context de crisi creixent que ens afecta a tots. Tal com afirma Saskia Sassen, “això no és només gentrificació, es tracta d’un monstre molt més gran”. Una reflexió en que evidencia el conflicte entre el dret fonamental de l’habitatge i els beneficis del capitalisme financer.

Activitats relacionades

Honeyland
Actual
Honeyland
DocsBarcelona del mes
25.09.20 | 20:00 h
Teatre Mundial
Cinema
Marwa, petita i valenta
Actual
Marwa, petita i valenta
DocsBarcelona del mes
30.10.20 | 20:00 h
Teatre Mundial
Cinema
Hi, Ai!
Actual
Hi, Ai!
Docs Barcelona del mes
27.11.20 | 20:00 h
Teatre Mundial
Cinema
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR