Dia de portes obertes i visites guiades al Terracotta Museu

Dia Internacional de l'Art a Terracotta Museu

Finalitzat
13.04.19 | 10:00 h

Ho organitza: Terracotta Museu

De 10:00 a 14:00h
Portes obertes a les aules del Cicle de Terrisseria
Des del curs 2017-2018 el Terracotta Museu acull en les seves instal·lacions el Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Terrisseria. Això va suposar, d’una banda, habilitar dues sales i, de l’altra, adequar les seves instal·lacions als nous usos i necessitats. També es va adquirit l’utillatge necessari per a poder realitzar les pràctiques (forn, torns, tornetes, galetera, depuradora...). Aquest espai obrirà les seves portes als visitants del museu el dissabte i el diumenge de 10h a 14h. A més de visitar l’espai també hi haurà una mostra de les peces realitzades pels alumnes del cicle.

11:00h
Visita guiada a la Terrisseria Salamó i a l’exposició “Can Salamó i els colors de la terrissa bisbalenca”
Punt de trobada: Plaça del Castell, davant de l’Ajuntament
“Can Salamó i els colors de la terrissa bisbalenca” és una exposició temporal sobre la Terrisseria Salamó, un dels obradors més antics i emblemàtics de la Bisbal. Durant gairebé 250 anys les diferents generacions d’aquesta nissaga de terrissers es varen especialitzar en la terrissa acolorida amb en els típics colors de la ceràmica tradicional de la Bisbal. En aquesta visita veurem l’obrador familiar tal i com es conserva en l’actualitat, i tot seguit anirem fins al museu a veure l’exposició temporal, on s’explicaran les tècniques artístiques tradicionals per decorar la ceràmica de la Bisbal, i que la Terrisseria Salamó emprava d’habitud: el bany, la llanterna, la trepa, l’esquitx, i el jaspi.

12:30h
Visita guiada “Ceràmica Viva Empordà”
Espai “Actualitat”
En el primer pis del Terracotta Museu es troba l’espai “Actualitat”, que està dedicat de manera monogràfica a la ceràmica artística i decorativa bisbalenca contemporània. Coproduïda amb l'Associació de Ceramistes de la Bisbal, i amb el títol de Ceràmica Viva Empordà, en aquest espai s’hi mostra el treball del conjunt d'artistes ceramistes que actualment estan donant relleu a la ceràmica actual.

Activitats relacionades

Exposició 20 anys de Ruta 66
Actual
Exposició 20 anys de Ruta 66
Del 18.02.20 al 15.03.20
Castell palau
Exposicions
Actual
"Duelas" de Ana Felipe Royo
Del 14.02.20 al 12.04.20
Terracotta Museu
Exposicions
Actual
"Muntanyes, mars i jardins tancats" de Maria Bofill
Inauguració 1 de març
Del 01.03.20 al 21.06.20
Terracotta Museu
Exposicions
Actual
"1939". La Jonquera porta de l'exili"
Exposició
Del 19.02.20 al 16.03.20
Arxiu Comarcal del Baix Empordà
Exposicions
Presentació literatura japonesa Ko Tazawa
Actual
Presentació literatura japonesa Ko Tazawa
Presentació
07.03.20 | 18:00 h
Teatre Mundial
Exposicions
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR