La Fura dels Baus

Manes

30.03.19

Ho organitza: La Fura dels Baus

LA FURA DELS BAUS
LA FURA DELS BAUS

Cal tenir present que aquest espectacle és immerssiu, sense cadires ni escenari.  M a n e s  és una producció de teatre físic dels anys 90 que va tenir una gira de prop de 250 representacions per tot el món i que esdevé la primera recreació de la història de La Fura dels Baus. Aprofitant l'any del 40è aniversari de la companyia, volen fer arribar aquesta experiència a les noves generacions, que no van poder-la viure en el seu moment de creació. Tanmateix, buscant rependre l'essència d'aquella extravagant companyia de teatre de carrer que es passejava per Catalunya amb un carro i una mula en els seus primers cercaviles.

M a n e s  és l’últim espectacle de La Fura que s’ha concebut íntegrament sense referents externs al grup. Es va partir del concepte de diversitat cultural per elaborar les diferents parts de l’espectacle, que volien transmetre els nexes comuns a tota la humanitat, entre ells els conceptes de naixement, mort, sexe i menjar. La dramatúrgia de  M a n e s  es basa en una gramàtica de la simultaneïtat i no de la continuïtat. Zàping d’emocions i sensacions. Dramatúrgia ahistòrica, en la qual l’argument és l’aquí i l’ara. Conjunt d’escenes contraposades en les quals diferents mons comparteixen espai i temps. Conte gòtic que assisteix impassible al xoc entre diferents intimitats, sorpreses sempre per una llum indiscreta. M a n e s  és un espectacle públic de fets privats. Mostra les actituds humanes que habitualment, per obra i gràcia de la cultura, romanen ocultes darrere el teló de la casa, la família, el grup… M a n e s  no articula una línia argumental habitual i, per tant, no és possible descriure una peripècia. Ens conformarem a apuntar que aquest espectacle porta a l’extrem la rítmica, el treball físic i la referència al mite i al ritual.

Activitats relacionades

Actual
Sihir i la nit de Reis de Cia. Lazigags
Espectacle musical per a tota la família
17.11.19
Teatre Mundial
Arts Escèniques
Actual
Pastorets
22.12.19
Teatre Mundial
Arts Escèniques
Actual
Pastorets
28.12.19
Teatre Mundial
Arts Escèniques
Actual
Pastorets
29.12.19
Teatre Mundial
Arts Escèniques
Actual
Pastorets
04.01.20
Teatre Mundial
Arts Escèniques
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR