De terrissa i terrisseries

Un tast a la col•lecció de Sergio Sabini Celio

DURADA:  Del 12 de gener al 30 de juny
18.01.19

Ho organitza: Terracotta Museu

Inauguració 18 de gener a les 20 h

Sergio Sabini Celio va desenvolupar la seva activitat professional en el món empresarial i judicial com a auditor de comptes. A finals dels anys vuitanta es va aficionar a la terrisseria espanyola i es va convertir en un important col·leccionista en aquesta matèria.

La seva col·lecció, que alberga més de 7.500 peces, abasta una àmplia mostra de la cultura material terrissaire del territori espanyol, des de càntirs, olles, gerres, tenalles, menjadores i abeuradors per a animals fins a joguines. Entre aquestes peces també es troba una col·lecció de rajoles d'oficis i una de rajoles de “mostra” catalana i valenciana.

Tal interès per la terrisseria i els seus orígens el va portar a estudiar i classificar una sèrie d'atuells relacionats amb el món animal, de gran importància en el desenvolupament de l'activitat humana. Aquest estudi denominat La alfarería relacionada con los animales va veure la llum el gener de 2014 i l'edició va ser presentada, conjuntament amb l'exposició d'una part dels atuells publicats, a Terracotta Museu de la Bisbal d'Empordà (Girona), Museo de Cerámica d'Aranda de Duero (Burgos) i Museo Etnográfico de Castilla León (Zamora).

Actualment, en haver cessat en la seva activitat professional, continua interessat en l’estudi de diverses branques de l’activitat terrissera així com en la investigació de centres terrissaires, on la producció és molt poc coneguda i divulgada.

Activitats relacionades

Actual
"CovaDangles" de Natàlia Gual
Del 13.12.19 al 09.02.20
Terracotta Museu
Exposicions
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR