Els Pastorets

A càrrec de Pastorets de la Bisbal

29.12.18

Ho organitza: Els Pastorets

Atenció!!  Arriba Nadal i tornen els Pastorets, a punt per fer bullir les calderes del teatre.
Lluquet i Satanàs us hi esperen.

Preu 8€

Entrades anticipades a l'Àrea de Cultura (Teatre El Mundial).

Els orígens del gènere dels pastorets els trobem en els drames religiosos medievals. L'officium pastorum (l'adoració dels pastors) és el punt de partida d'antigues celebracions que els fidels interpretaven durant la nit de Nadal en les esglésies al redós de la missa del gall. Els textos més antics en català d'aquest tipus de teatre daten del segle XV, però serà a cavall dels segles XIX i XX quan apareixeran els primers textos dels Pastorets. La primera versió moderna en català és Los Pastorets de Betlem, o sia, lo naixement de Nostre Senyor Jesucrist de Miquel Saurina (publicat l'any 1887). El 1901 Frederic Soler i Hubert o Pitarra elevà els Pastorets al teatre culte amb El bressol de Jesús o En Garrofa i en Pallanga. Des d'aleshores han sigut nombrosos els autors que han escrit la seva pròpia versió.
Les obres més populars són L'estel de Natzaret de Ramon Pàmies, del 1903; Els pastorets o l'adveniment de l'Infant Jesús, de Josep Maria Folch i Torres, del 1916, i La flor de Nadal, de Francesc d'Assís Picas, del 1954. La majoria de les representacions dels Pastorets són a càrrec dels grups de teatre amateur i es fan en centres parroquials, centres socials o teatres.

 

Activitats relacionades

Actual
Sihir i la nit de Reis de Cia. Lazigags
Espectacle musical per a tota la família
17.11.19
Teatre Mundial
Arts Escèniques
Actual
Pastorets
22.12.19
Teatre Mundial
Arts Escèniques
Actual
Pastorets
28.12.19
Teatre Mundial
Arts Escèniques
Actual
Pastorets
29.12.19
Teatre Mundial
Arts Escèniques
Actual
Pastorets
04.01.20
Teatre Mundial
Arts Escèniques
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR