Dones importants

Montse Monné

Gratuït
Del dv. 25.11.22 al dc. 08.03.23

Del 25 de novembre de 2022 al 8 de març de 2023 al vestíbul del Teatre Mundial

Ho organitza: Àrea de Cultura de l'Ajuntament de la Bisbal

Compartir

Aquesta mostra de retrats és un crit als quatre vents per reivindicar el lloc de les dones en la nostra societat.

Indignada, espantada, enfadada i impotent  és com em sento diàriament quan escolto que han assassinat, maltractat o violat a dones d’arreu del món, mentre ni lleis, ni legislacions, ni jutges, ni polítics hi posen voluntat per fer-hi res. Les dones no parem de denunciar-ho. Ens plantem al patriarcat un i un altre cop. Amb rebel·lia i sonoritat, tan ben reflectida a l’himne feminista Un violador en tu camino.

L’any 2009 necessitava fer alguna cosa per fer protagonistes a les dones. Aleshores aprenia a fer retrats. Vaig pensar de fer retrats de dones importants i vaig enviar aquesta nota a un munt de dones conegudes: “Vull explicar-te que estic fent un projecte de pintura, en el que faig retrats de dones importants i m’agradaria que tu t’hi apuntessis. Es tant senzill com que m’enviïs una foto teva”, (que t’agradi molt com has quedat!) i jo ja faré la resta. Si vols jugar, ja saps!”.

Noranta-cinc dones valentes i importants es van apuntar a jugar. Del 2010 al 2022 he estat fent retrats de dones. Ara comença l’últim pas, que l’heu de fer vosaltres, acceptar la imatge feta des d’un punt d’ingenuïtat i amb traç infantil, que jo he fet de vosaltres (estil naïf). Si us agrada, el quadre és vostre. Si no us hi veieu, ho parlem i cap problema.

Cada cop que mireu la vostra imatge m’agradaria que us doni la força de sentir-vos dones empoderades.

TOTES LES DONES SÓN IMPORTANTS.

Aquesta exposició és una petitíssima mostra de dones importants. Fem un bon lligam entre dones, practiquem la sororitat (paraula de la feminista mexicana Marcela Lagarde) que reflecteix el compartiment d’experiències, interessos i preocupacions. I juntes aconseguirem el poder genèric de totes. M’agradaria contribuir a l’eliminació social de totes les formes d’opressió i al suport mutu per aconseguir l’empoderament vital de cada dona. Si no ens ajudem entre nosaltres, qui ho farà?

Gràcies per ser-hi a totes!

Montse Monné

Dissabte
03
des
Diumenge
04
des
Dilluns
05
des
Dimarts
06
des
Dimecres
07
des

Activitats relacionades

Quim Tor. 40 anys captant història
Del dg. 14.08.22 al dg. 08.01.23
Castell palau - Sala d'exposicions
Patrimoni Arts visuals Exposicions
Família de terrissers i llurs treballadors al pati de l’obrador “El Nuevo Mundo”, popularment “cals Americanos” (la Bisbal,1900 ca.) | © Foto autor desconegut. Col. Jordi Frigola i Arpa. Terracotta Museu
2022
Orgull de terrisser
Exposició temporal
Del dg. 16.10.22 al dg. 23.04.23
Terracotta Museu
Patrimoni Exposicions
Arquitectura d'una amnèsia, de Martine Le Fur
Exposició temporal
Del dv. 21.10.22 al dg. 15.01.23
Terracotta Museu
Arts visuals Exposicions
Cuixart - Sala. Experiència mancomunada
Exposició temporal
Del dv. 15.07.22 al ds. 31.12.22
Terracotta Museu
Exposicions
Quim Tor, 40 anys captant història
Visita guiada
Del dj. 20.10.22 al dj. 05.01.23 | 18:00 h
Castell palau - Sala d'exposicions
Exposicions