Fetus

Presentació oficial "La serra dels perduts"

Comprar
10 €
divendres, 23 de desembre | 22:00 h

Ho organitza: Bankrobber

Amb el suport de: Ajuntament de la Bisbal. Àrea de Cultura

Compartir

Fetus eren senzillament un grup de punk-rock fins que van descobrir els romanços de Jaume Arnella. Després de dedicar-li un revolucionat homenatge al disc “Sota, cavall i rei”, ara aprofundeixen en el camí que els va assenyalar el mestre, tot i que explorant-lo per via pròpia. Al nou disc “La serra dels perduts” exploren un nou univers on s’aglutinen històries populars de l’imaginari empordanès i cançons perdudes de les Gavarres i de més enllà.

Hi reviurem la balada del sabater d’Ordis o la història del rellotger de Creixells al costat d’aproximacions a episodis històrics com el Rebombori del Pa a la Barcelona del segle XVIII o la llegenda de les Rabioses, a l’Empordanet feudal. També pouen a l’arxiu “Càntut” per recuperar el “Cant d’Isabel Vilà”, dedicat a l’emblemàtica sindicalista que va participar al Foc de la Bisbal.

En el terreny musical, el punk-rock i la cançó de taverna marca de la casa s’endinsen cada cop més en el folk nostrat, no només pel que fa al repertori sinó també a la instrumentació. La tríada guitarra/baix/bateria conviu ara amb els sons tradicionals de l’acordió diatònic, el sac de gemecs o el flabiol. Tot s’integra i arriba al punt climàtic als “Goigs de Sant Martí”, un tema que ja s’ha convertit en pal de paller dels seus incendiaris concerts.

En aquesta nova aventura, els empordanesos tornen a comptar amb Joan Colomo com a productor musical. I sumen aliats de luxe com Carles Belda (acordió diatònic), Ricard Ros (sac de gemecs, whistles, bouzouki) o Guillem Caballero (Els Surfing Sirles, Chaqueta de Chándal, als teclats). També comptarà amb un disseny gràfic a càrrec de Branca Studio.

Divendres
23
des
Des de
10 €

Activitats relacionades

Yes The Music! 10 anys
Concert
dt. 06.12.22 | 18:00 h
Teatre Mundial
Música
Concert de la XII edició del Premi Mestre Conrad Saló
Lliurament del premi
ds. 10.12.22 | 18:00 h
Teatre Mundial
Música
Breaking Bach
Carles Marigó, piano i teclats
dg. 11.12.22 | 19:00 h
Teatre Mundial
Música
Campanes al Cor
Cor Carreras Dagas
dl. 26.12.22 | 19:00 h
Teatre Mundial
Esdeveniments a la venda Música