Per què hem trigat 30 anys a tenir una vacuna contra la malària i només sis mesos per tenir-ne vàries per la COVID-19?

Activitat inclosa dins el projecte BiblioSteam

Gratuït
DURADA:  1 hora
Dijous 20 d'octubre | 20:00 h

Organitza: Biblioteca Lluïsa Duran

Coordina: Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona

Amb el suport de: ACDIC (Associació Catalana de Divulgadors Científics)

Compartir

Ponent: Sara Ajanovic – IS GlobalAprofitant els materials de les biblioteques explicarem breument que és la malària, on es transmet al món, per què és tan difícil crear un vacuna contra ella, com són els estudis necessaris per fer-ho, i quines diferències hi ha essencials entre les malalties que només afecten els països pobres i aquelles que afecten a tot el món. 

Activitat inclosa dins el

Activitat inclosa dins el projecte Bibliosteam coordinat pel Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona amb el suport de de l’ACDIC (Associació Catalana de Divulgadors Científics). El projecte ha de permetre trencar barreres i prejudicis al voltant de les ciències, en alguns casos considerades elitistes i dissociades de la quotidianitat, factor que tendeix a fomentar el desinterès per aquests temes a bona part de la població. Per tant, pretenem posar en valor el coneixement científic a partir de conceptes com són el rigor, la llibertat d'opinió i la universalitat.

Concretament, els objectius de BiblioSteam són:

  • Promocionar les disciplines científiques i tecnològiques entre la ciutadania.
  • Dotar la ciutadania d'eines i recursos per relacionar-se i interactuar en una societat marcadament tecnificada i digital.
  • Potenciar la visió de la biblioteca pública com un espai social, de relació i de cooperació.
  • Augmentar el nombre de préstecs de documents de temàtica científica i tecnològica en totes les edats, així com la participació en les activitats relacionades.
Dijous
20
oct

Activitats relacionades

Un món de llengües
14.10.22 | 19:30 h
Biblioteca Lluïsa Duran
Xerrades i conferències