Trobada de cultura popular

25 anys d'Els Voltors

Gratuït
Dissabte 04 de juny | 17:00 h

En el marc de la celebració dels 25 anys de l'entitat Els Voltors, aquesta Trobada Popular suposa el nexe d’unió entre el món associatiu, la cultura popular i el territori. Un llarg seguici format per bestiari popular, gegants, capgrossos i bèsties de foc acompanyats de timbalers, graellers i bastoners desfilarà pel centre de la ciutat amb els amfitrions, el Voltor i la Voltora i els Voltorets. A més, s’estrenarà el ball oficial del bestiari de l’entitat, una composició musical amb inspiracions sardanístiques que recull l’essència bisbalenca i els sons de l’Empordà.

Els Voltors, des de l’altruisme i el voluntariat, són i fan cultura en majúscules. Més de 25 anys de festes, concerts, trobades populars, cercaviles, actes de Festa Major i esdeveniments solidaris com el Gran Tió. Els dos darrers anys la covid els ha tallat les ales però la passió i les ganes que els mouen a fer coses per la seva ciutat els ha fet resistir i sobreviure. És per això que no volien deixar passar el seu 25è aniversari i celebrar-ho com toca, encara que per trajectòria són 25+1. 

Programa:

17:00h - Plantada de bèsties i gegants. Lloc: Plaça de l’Ajuntament

17:00h a 18:00h - Exposició de bèsties i gegants. Lloc: Plaça de l’Ajuntament

18:00h - Cercavila. Seguici popular i passejada de les bèsties de cultura popular, de foc, gegants, timbalers, grallers, capgrossos i bastoners. 

19:30h - Balls finals. Arribada esglaonada del seguici al passeig. Ball final de cada bèstia, gegant i encesa de les bèsties de foc.

20:15h - Ball del Voltor i la Voltora. Estrena d’una nova peça musical per fer ballar el Voltor i la Voltora. Compositor: Josep Prats. 

21:00h - Concert de Miquel Abras. Presentació oficial del concert especial de celebració dels 20 anys sobre els escenaris. Lloc: Plaça del Castell. 

24:00h - Festa dels 25+1. The Chemical Panxuts + Makita Dj’s. Lloc: L’Alternativa bar musical. Entrada: Gratuïta

Dissabte
04
jun
Gratuït

Activitats relacionades

700è aniversari del mercat de la Bisbal
Actes de commemoració
Del 18.03.22 al 16.03.23
Diferents espais
Altres Fires i Festes