Arica

DOCS del Mes

Finalitzat
DURADA:  95'
Divendres 28 de gener | 20:00 h

Organitza: Ajuntament de la Bisbal i Docs Barcelona

Una història d’investigació impactant sobre l’abocament il·legal de residus tòxics a la ciutat xilena d’Arica. Bebès amb malformacions, càncers, avortaments no desitjats... les conseqüències van ser terribles per als habitats d’Arica, però ningú no vol assumir responsabilitats. Boliden, la multinacional sueca responsable dels fets, va amagar durant dècades el desastre. Lars Edman, un jove suec d’origen xilè, es va interessar pel cas el 2009 i la seva recerca acabarà portant la totpoderosa empresa als tribunals.

La mala fama de Boliden ve lluny. El desastre ecològic al parc natural de Doñana, que va contaminar el riu Guadiamar el 1998 i va trasbalsar la societat espanyola, es va produir per un vessament tòxic de la multinacional.

L’empresa sueca té recursos suficients per rentar la seva reputació, però l’escàndol d’Arica exigeix una reparació més profunda que una campanya de màrqueting. El govern suec pot desentendre’s de les demandes de les víctimes de l’abocament? La realitat és innegable, però el poder és capaç de tot per evitar d’assumir els costos d’indemnitzacions milionàries.

Direcció. Lars Edman i William Johansson Kalén

Temàtica: Política i Medi Ambient

2020

95 min.

Suècia, Xile, Bèlgica, Noruega i Regne Unit

Divendres
28
gen
Des de
2 €
Finalitzat

Activitats relacionades

Fe i llibertat
Docs del Mes
27.05.22 | 20:00 h
Teatre Mundial
Cinema
El territori al plat
Projecció i conversa
17.06.22 | 20:00 h
Terracotta Museu
Xerrades i conferències Cinema
El ventre del mar
Cicle Gaudí - Circuit estable de cinema català
18.06.22 | 20:00 h
Teatre Mundial
Cinema