Pikovaia Dama (La dama de piques)

Xerrada sobre òpera

Gratuït
DURADA:  1 hora
Dilluns 17 de gener | 20:15 h

Organitza: Biblioteca Lluïsa Duran

Pol Avinyó, musicòleg i crític d'òpera, ens oferirà una xerrada sobre La dama de piques, composició de Piotr Ilitx Txaikovski.

A partir d’una adaptació lliure del conte de Puixkin, el germà del compositor Txaikovski, Modest, va preparar un llibret sobre el qual P. I. Txaikovski respondrà, en 44 dies, a un encàrrec dels Teatres Imperials Russos. Naixia Pikovaia Dame.

El jove Hermann, que té el seu paradís en l’avenç social i els jocs d’atzar, sacrifica el seu amor per Lisa per la seva obsessió a aconseguir una fórmula màgica, en poder d’una vella comtessa, que li permetrà guanyar jugant a cartes. Havent provocat la mort de Lisa, Hermann morirà, enganyat pel fantasma de la seva víctima.

La tragèdia de l’heroi romàntic —un protagonista molt complex obsedit per la passió pel joc, que un destí ineluctable el duu al desamor, al crim i a la mort— és potenciada per la presència d’importants elements onírics i fantasmagòrics.

El dia 5 de febrer es farà una sortida al Liceu per assistir a la representació d'aquesta òpera. Inscripcions a biblioteca@labisbal.cat

Dilluns
17
gen
Gratuït

Activitats relacionades

Austràlia
Cicle de Viatges
21.01.22 | 20:00 h
Teatre Mundial
Xerrades i conferències
Jordi Turull i Josep Rull
Prsentació i signatura de llibres
29.01.22 | 12:00 h
Pavelló firal
Xerrades i conferències
El tour de Cervino
Cicle de Viatges
25.02.22 | 20:00 h
Teatre Mundial
Xerrades i conferències