Víctor Català comentada

Lectura i comentari

Finalitzat
DURADA:  1 hora
Dimecres 04 de novembre | 20:00 h

Us proposem un recorregut per la vida i obra de Víctor Català. L'objectiu és acostar, d'una manera amena i engrescadora, l'obra d'aquesta escriptora empordanesa al gran públic. Ho farem a través de les lectures de l'actriu Olga Cercós i dels comentaris i explicacions de l'escriptor Miquel Martín i Serra, que ha fet la selecció de textos. 

Caterina Albert, nom que amaga el pseudònim Víctor Català, neix a l'Escala, filla d'una família de propietaris rurals. La seva sensibilitat artística es complementa amb una gran dosi d'observació i amb una especial atenció a la parla popular. El 1898 es presenta als Jocs Florals d'Olot amb el monòleg La infanticida, que escandalitza per la seva cruesa. A principis de segle comença a publicar els seus contes, propers a l'estètica modernista: Drames rurals, Ombrívoles i Caires vius. Però és sobretot la novel·la Solitud la que la situa en el primer terme de la nostra literatura i consolida la seva trajectòria. Com va dir Mercè Rodoreda, Víctor Català és «una dona que honora el nom de Catalunya».

A càrrec d'Olga Cercós i Miquel Martín i Serra.

Places limitades. Inscripció prèvia a partir del 19 d'octubre: 972 64 21 79 - biblioteca@labisbal.cat (Places limitades)

Dimecres
04
nov
Finalitzat

Activitats relacionades

Les hores greus, de Quim Torra
Actual
Les hores greus, de Quim Torra
Presentació del llibre
18.09.21 | 12:00 h
Biblioteca Lluïsa Duran
Xerrades i conferències
Ohana
Actual
Ohana, d'Irene Mellado
Presentació del llibre
16.10.21 | 12:00 h
Biblioteca Lluïsa Duran
Xerrades i conferències