Festa Major. Documentals de Festa Major: Pere Comellas, un pioner empordanès i Costa Brava, la mirada del viatger

Finalitzat
Dijous 13 d'agost | 22:00 h

Ho organitza: Videoplay i Ajuntament de la Bisbal

Videoplay Serveis us convida a recordar la figura i l’obra de Pere Comellas, tal com van fer l’any 1995, ara fa una mica més de 20 anys. La producció de l’audiovisual Pere Comellas: un pioner empordanès és un bon exemple de recuperació del patrimoni audiovisual a casa nostra.

Pere Comellas, baixempordanès de Corçà, fou una persona inquieta, curiosa i interessada en les possibilitats que el recent estrenat segle XX oferia a la societat. En paraules de Xavier Cortadellas: “El món estava canviant i, malgrat haver nascut en un poble de pagès de l’Empordà, Pere Comellas descobriria la mecànica, la fotografia i el cinema a mesura que anés fent camí per la vida”.

Tot seguit es projectarà el documental “Costa Brava, la mirada del viatger” que descobreix, a través d’un ampli fons cinematogràfic, la seducció que va suposar la bellesa d’aquest paisatge des de finals del s. XIX fins avui.
Per als més grans, és un record de la nostra infantesa que els retornarà als anys de l’inici del turisme i els més joves disposaran d’un testimoni del passat històric més immediat que els permetrà establir comparatives en diversos aspectes com la forma de vida, l’evolució en els paisatges i la transformació social.

Inscripcions al Mundial

Activitats relacionades

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR