Donació de sang

Finalitzat
Dissabte 20 de juny

Ho organitza: Donants de sang

De 10 a 14 h i de 16 a 21 h Pavelló Firal

Us animem a donar sang amb normalitat aquests dies!!
* L'impacte social del coronavirus fa especialment necessari que anem a donar sang amb normalitat. Perquè ens cal cada dia i per preparar-nos pel que pugui anar passant.
* Si no ho fem, no tenim alternativa de cap altre tractament. Cada dia ens calen plaquetes, glòbuls vermells i plasma per atendre malalts als qui els va la vida: malalts de càncer, accidentats, hemorràgies en parts... Les plaquetes tenen una durada de 5 dies i per això és imprescindible que la donació sigui constant.

Ha baixat la donació?
* Després de la sacsejada inicial aquests dies tenim les reserves estables, però cal que tothom entengui que socialment no ens podem permetre que baixin les donacions. Per aquest motiu cal reservar hora per donar a donarsang.gencat.cat  per evitar esperes en uns dies que la ciutadania està responent molt bé a la necessitat de donar sang

Es segur donar sang?
* Sí. Nosaltres som una entitat de salut pública, del departament de salut, i tenim la responsabilitat de vetllar pe la salut de la ciutadania. Òbviament, la nostra missió és evitar qualsevol risc. Si hi hagués un risc no obriríem l'espai de donació. I ens anem adaptant al que van decidint els epidemiòlegs cada moment.

Cada dia fem campanyes de donació de sang arreu de Catalunya
Una col·lecta de donació de sang és una activitat de salut pública, imprescindible per garantir la vida dels malalts.
* El que ens està passant és que hem de fer canvis de campanyes de forma molt ràpida per adaptar-nos al que va passant socialment. Per això demanem que us informeu a les xarxes d'on som amb les nostres unitats mòbils.
* Donar sang és una acció que podem fer cadascun de nosaltres, individualment, sense més complicació i pot ajudar a tot el sistema de salut en general a donar tranquil·litat i a persones que els va la seva vida en particular.

Mesures especials per @donarsang aquests dies
Si tens febre o alguna infecció, cal que esperis 15 dies a venir a donar sang
Hem exclòs els donants que venen d’Itàlia durant un mes.
Hem intensificat les mesures d’higiene: rentat de mans del donant, prenem la temperatura, distancia entre lliteres etcètera, seguint les recomanacions generals.

MOLTES GRÀCIES PER LA VOSTRA COL.LABORACIÓ!

Banc de sang i teixits[1]

Activitats relacionades